Mijn Wijnblog

Wat klein met wijn begon

Wijnblog


14.01.2019

Boschendal

Op mooie zomerse dagen genieten we extra! 

Tijdens deze avond heerlijk buiten gegeten: paprika-tomatensoep. Toen ik op zoek was naar een passend wijntje voor bij deze soep en het warme weer, viel mijn oog op deze Blanc de Noir van Boschendal. Snel koudgezet en bij het serveren heb ik er lekker ene ordinair ijsklontje bijgedaan. Dat was nog eens genieten!

De Blanc de Noir komt uit 2015 en bestaat uit de volgende druiven: 30% Merlot, 25% Shiraz, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Pinotage, 10% Cinsault en nog 10% overige rode druiven. Dat is nog eens wat je noemt blenden.

Kleur van de wijn is zalmroze en heeft geuren van rood zomerfruit, wat ook terugkomt in de smaak. Een frisse wijn en een goede keuze voor de zomerse dagen. 
boschendal.png

Layla - 16:09 @ Het "proeflokaal" | Een opmerking toevoegen

Domaine de la Verrière

Hmmm risotto met tuinerwten met daarnaast een 100% Viognier.

Viognier, Domaine de la Verrière. Deze wijn hebben we in 2015 gekocht bij de wijnboer, samen met twee rode wijnen (hiervoor moeten we nog even geduld hebben tot 2022 ;) ). Deze wijn heeft op eikenhout gelegen en is heerlijk fris. Geur van citrusvruchten en in de mond abrikoos en perzik.
viognier.png

Layla - 16:04 @ Het "proeflokaal" | Een opmerking toevoegen

Domaine de Bellevue

Tijdens onze reis in Saint-Pourçain hebben we een bezoek gebracht aan Domain de Bellevue (waarvan we al eerder een Blanc de Blancs hebben beschreven in ons proeflokaal). De volgende wij hebben we gedronken tijdens een prachtige zomeravond in de achtertuin met goed gezelschap!

Deze rode wijn van Pinoit Noir en Gamay heeft een paar maanden op eikenhouten vaten gelegen en mag lichtgekoeld worden gedronken. Robijnrood van kleur en geuren van donker fruit. Een zeer toegankelijke wijn voor elke gelegenheid met wat extra allure.
summer.png

Layla - 16:01 @ Het "proeflokaal" | Een opmerking toevoegen

Ontbijt met bubbels

Als er vrienden blijven logeren moet er de volgende dag natuurlijk feestelijke worden ontbeten. En wat is een feestelijk ontbijt zonder bubbels? Deze ochtend was dat een Sekt uit Tsjechië.
 
De Bohemia Sekt (prestige brut) heeft een mooie gouden kleur en ruikt naar citrusfruit, en is gemaakt van de Riesling, Pinot Blanc en Welschriesling. De Sekt heeft een zeer aangename frisse en zuivere smaak van citrusfruit. De wijn nijgt een beetje naar de lichtzoete kant.
 
Al met al een zeer goed begin van onze dag!

bubbeltsjes.png

Admin - 15:22 @ Het "proeflokaal" | Een opmerking toevoegen

Francis Ford Coppola

Al meerdere malen genoten van de wijnen van Francis Ford Coppola. Vooral de wijnen van de Chardonnay druif vallen goed in de smaak! Director’S cut, chardonnay. Kleur is mooi helder geel en heeft de reuk van appel, peer en vanille. De wijn heeft een intense smaak, waarvan onder andere citrus, boter, vanille en frisse zuren.

directors cut.png

Director’S cut, chardonnay. Kleur is mooi helder geel en heeft de reuk van appel, peer en vanille. De wijn heeft een intense smaak, waarvan onder andere citrus, boter, vanille en frisse zuren.

Een verrassing uit onze wijnkelder!
coppola.png

Niet de Director’s cut, maar ook de Chardonnay uit de Diamond Collection is een zeer fijne wijn. Iets minder delicaat dan de Director’s cut, maar zeker ook een favoriet! Strogeel van kleur, vol boter, toast en vanille maar ook tonen van appel en exotisch fruit. Van deze wijn hebben wij altijd wel een flesje op voorraad!

Admin - 15:19 @ Het "proeflokaal" | Een opmerking toevoegen