Mijn Wijnblog

Wat klein met wijn begon

Wijnblog


11.02.2019

Restaurant De Leest ***

Gelderland, Vaassen, Restaurant De Leest, 3 sterren, nummer 4 van Nederland, zaterdag 20 januari 2018.

leest1.jpg
wat kijken we hier naar uit! We hebben onze tafel om half 7 gereserveerd en komen stipt op tijd binnen in het restaurant. We worden vriendelijk ontvangen, jassen worden aangenomen en we worden naar onze tafel geleid.

leest2.jpg
Het restaurant is in de zomer van 2017 gerenoveerd en straat een enorme rust en luxe uit. we nemen plaats aan een ronde tafel fijne kuipstoelen achter in het restaurant.

leest3.jpg
We beginnen met een Chapagne blanc de noir (100% Pinot Noir), die wordt geschonken in prachtige glazen die we haast niet op durven te pakken. een prachtige kleur, geuren van citrus en toast en een fijne mousse. 

Goed begin!

Zodra de champagne op tafel staat, worden er wat hapjes geserveerd. Prachtig gepresenteerde heerlijkheden om mee te beginnen, waarvan onder andere een krokante cilinder gevuld met forel(eitjes) en zeewierpoeder en verschillende bereidingen van truffel met pecorino.

vervolgens 3 amuses met zalm, bereidingen van aardappel en feta. 

Dan volgt het menu. we gaan voor het menu Micri inclusief kaas en het bijpassende wijnarrangement.
leest13.jpg
We starten met Kingfist, gevlgd door langoustine met bereidingen van wortel, tarbot en romeine sla, kabeljouw met geroosterde kapertjes en leest15.jpgmerg, eendenlever met biet en verveine parels, maïskip met truffel en pastinaak, een selectie kazen en het dessert.
Tot slot espresso en daarbij ruime keuze aan friandises. 

leest21.jpg
Het wijnarrangement bestond uit de volgende wijnen:

- Agricola uit de Marche in Italië. Een frisse maar ook elegante wijn;
- ColleStefano Verdicchio uit de Marche in Italië. Zuivere wijn met tonen van citrus;
- Perlato del Bosco Vermentino uit Toscane, Italië. Aromatische wijn met zachte zuren en een lichte kruidigheid;
- Marco De Bartoli Lucido uit Sicilië, Italië. Krachtige maar ook frisse wijn met citrus;
- Spätlase Riesling van Weingut Theo Minges uit de Pfalz, Duitsland;
- Artuke uit de Rioja, Spanje. Vol rood fruit als framboos en rode bes;
- Domaine des Marnes Blanches uit de Jura, Frankrijk; en
- Johanneshof reinisch auslese rotgipfler. 

leestwjin1.jpgleestwijn4.jpg
Heerlijke gerechten met kloppende smaken en perfecte bereidingen. de wijn-spijs combinaties waren fantastisch! Echt enorm goed gegeten dus.

Toch misten we, omdat we het hier toch hebben over een 3-sterren restaurant, wat beleving en verrassingen en de gastvrouw (eigenaresse) was een beetje nors. We hebben goede dingen gegeten maar niet echt smaken geproefd die we nooit eerder hebben gehad. Ook de beleving was wat minimaal. We hebben uiteraard ontspannen gedineerd in een prachtige zaak, maar aan tafel gebeurde er niet veel. Hierdoor zouden wij persoonlijk gaan voor een maximum van 2 sterren michelin.

Layla - 11:39 @ Restaurants | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments